11 Ekim 2016 Salı

2016 Renault Megane Sedan 1.5 dCi EDC Icon Testi ve 2016 Renault Fluence 1.5 dCi EDC Icon ile kıyaslama

Merhabalar, Bugün öğle arası Renault Megane Sedan 1.5 dCi EDC Icon paket aracı test ettim. 2016 model Renault Fluence 1.5 dCi EDC Icon paket aracım ile kıyaslayacağım. Donanım; Bu anlamda muazzam ilerleme var. Paket olarak ta olsa adaptif cruise kontrol, şerit takip, masajlı koltuk, otomatik park, 8.7 inch ekran,head up display, ambiyans aydınlatma vs. gibi donanımlar alınabiliyor. Fluence de paket olsa bile şansınız yoktu. Dış Tasarım; Boyu milimetreler lede olsa fazla olan Megane, Fluence den daha küçük algılanıyor. Megane lastik çapının daha ufak olması ve tavan yüksekliğinin azalması buna etken. Sonuç olarak Megane Sedan çok daha dinamik duruyor. İç Mekan; Tasarım dili tamamen farklı, Fluence de ön konsol alçak bir tasarımda iken, Megane da yüksek bir konsol tasarımı mevcut. Bu kısım göreceli. Fluence de ferahlık hissi daha fazla iken Megane Sedanda aracın daha içindesiniz. Açıkcası bana biraz darlık hissi verdi yeni Megane. Hem ön hem arka koltuk daha basık hissettirdi. Malzeme kalitesinde yeni Megane 1 gömlek üstün. Özellikle renkli gösterge, head up display, 8.7 inch ekran ve ambiyans aydınlatma müthiş bir atmosfer sunuyor. Motor-Şanzıman; İki araçta da aynı motor ve şanzıman var. Performans hissi ve vites geçiş hızında fark görmedim. Direksiyon Hissi, Sürüş İzlenimi; Açıkcası bu konuda da pek fark hissedemedim. Megane normal modda bire bir Fluence ile direksiyon tepkileri aynıydı. Sport modda sadece ağırlaşıyor. His maalesef Fluence gibi zayıf. Viraj performansını test edemedim bu nedenle bu kısmı geçeceğim. Megane Sedan ile Fluence arasında 130 km ile aynı yolda 15 dk aralık ile sürüşümde yol sesi ve rüzgar sesinde muazzam bir fark hissetmedim. Düşük hızlarda ise Megane Sedan daha sessizdi. Genel olarak ses yalıtımı konusunda Megane Sedanda beklediğimi bulamadım. Konfor; Megane sedan ve Fluence neredeyse aynı sertlikte süspansiyonlara sahipler. Megane Sedan da 18 inch dar yanaklı lastikler, Fluence de 17 inch lastikler olduğunu düşünürsek Megane Sedan konfor potansiyeli yüksek. 205/55R/16 ebat lastikli donanımda eminim ki Megane Sedan muazzam konfor sunacaktır. Bir diğer farkta tokluk. Megane Sedan çukur geçişlerinde hem daha sessiz hem daha tok. Sonuç; Genel olarak Megane Sedan her noktada gelişmiş olsa da iki araç çok benzer hislere sahipler. Fluence den büyük beklentiler ile Megane Sedan'a geçenler hayal kırıklığı yaşayabilirler.

9 Eylül 2016 Cuma

2017 YENİ, 3. NESİL HYUNDAI i30

3 nesil Hyundai i30 tanılıdı. Motor seçenekleri; 1.0 T-GDI 120HP 1.4 T-GDI 140HP 1.4 100HP 1.6CRDİ 95HP-110HP-133HP olacaktır.

20 Mayıs 2016 Cuma

6. NESİL HYUNDAI ELANTRA 1.6 CRDi DCT TEST SÜRÜŞÜ

Uzun zamandır fırsat bulup yazamadığım blogumu test sürüşü detayı ile güncellemek istedim. Test konuğumuz 1.6 CRDi DCT şanzımanlı Elantra idi. Açıkçası mekanik olarak çok sağlam bir model olan MD kodlu 5. nesil maalesef direksiyondaki aşırı hissizlik ve yüksek hızdaki kararsız sürüş nedeni ile hiç bir zaman beğenimi kazanmamıştı (Benzinli modeli 200 km civarında kullanmıştım). 6. nesilde ise dizel motorun ağırlık avantajı ile daha hisli bir direksiyon ve dengeli düz gidiş + hanesine eklenmiş. Açıkçası tasarım olarak 5. nesli daha çekici bulsam da 6. nesil daha klasik hatlar ile daha çok genel beğeniye hitap edecektir. İç mekan oldukça geniş ve kullanışlı. Fiyat rekabetçi ve 7 yıl 80.000km opsiyonlu garanti sektörde ilk. Zaten ağırlıklı kullanıcı kitlesi yılda 10.000km yol yapan Elantra müşterisi için muazzam bir seçenek olmuş. Markanın Genel Müdürlüğü pozisyonunda olan Önder Bey vizyonunu konuşturmuş. Doğru donanımlar ve fiyatlandırma ile piyasaya sunuldu ve açıkçası fiyat/fayda oranında sınıfındaki en iyi seçenek. Dizel ve çift kavramalı otomatik pazarın arananı olduğu için satış tahminlerini aşacağını düşünüyorum.